Johor Bahru

26 mei 2024 - Johor Bahru, Maleisië

Ik loop wat achter met mijn reisverhalen, dus meteen het volgende reisverhaal staat klaar. Om 20:00 uur komen we aan in Johor Bahru. Hey vliegen ging snel de taxi wat minder soepel. Er ging wat mis met de Grab (aziatische Uber), waardoor we op een vreemde plek aankwamen. Gelukkig bracht de chauffeur ons  naar de juiste plek. Kostte wel een extra 30 minuten. We hadden  Maria koekjes gekocht, wat het voorgerecht werd voor Mason. Gelukkig kan je met Grab ook gemakkelijk eten bestellen, zodat we snel zijn buikje gevuld hadden.

johor Bahru is de stad dat tegen de grens met Singapore ligt. Dat merk je want het is een stuk groter. We hebben een volledige dag om de stad te verkennen. Gelukkig zijn de toeristische hotspots nog ‘beperkt’, en is dat makkelijk te doen.

we bezoeken een Moskee. Helaas gesloten, dus geen rondleiding kunnen krijgen. De architectuur is prachtig een mix van de islamtische cultuur met de britse (koloniale) cultuur verweven. Bijzonder is dat de Moskee maar €80.000 euro heeft gekost.

IMG_5854IMG_5852

We vervolgen de route naar de oude  Chinese Tempel. De muurtekeningen zijn prachtig. Verder is de tempel  klein en valt in het niet met alle eerder bezochte tempels. Ook het aantal bedelaars bij de tempel is bijzonder. Dit hebben we nog nergens zo in Maleisie gezien.

IMG_5856

Savonds gaan we naar de night market. Het is erg druk, maar ik heb totaal geen zin in kip en rijst. Als je dan liever geen varkensvlees eet, is de keuze minimaal. Tegenover de night market is een sushi tentje. Recensies zijn goed dus we wagen het erop. Achteraf gezien waren we precies op tijd. Toen we naar buiten liepen stond er een flinke rij. Het eten was heerlijk, met sushi op een lopende band en kip met rijst voor de heren.

nu ligt de klein man lekker te slapen en duiken wij er ook op tijd in. Morgen gaan we naar Singapore. Weer even een paar uurtjes (2 uur) reizen met de bus en trein. Gelukkig vindt Mason alle voertuigen super interessant en valt hij overal in slaap!

1. Corrie:
    26 mei 2024
    Wat een avonturen! En prachtige foto's!
    Fijn dat Mason ook dol op reizen is en overal kan slapen!
  2. Anne-Marie Luiten:
    26 mei 2024
    Tip: Sentosa island in Singapore. Lange kabelbaan over de haven en de beste satay en foodtrucks met info food. “Week-end” eiland voor de lockale bevolking. (Disclaimer: Info is wel oud natuurlijk😁)