Kota Barhu & Perhentian Island

26 mei 2024 - Perhentian Islands, Maleisië

In Kota Barhu zijn we savonds wat gaan eten en geld gepind. Sochtends worden we om 8 uur door de taxi opgehaald. Vervolgens gaan we met de boot naar het eiland toe. Vroeger vond ik boten super. Sinds ik moeder ben zie ik te vaak gevaren. Zeker nu Mason nog niet kan zwemmen. Altijd blij als we weer op het vaste land staan. Eenmaal op het eiland kijken we onze ogen uit. Prachtig! Helder blauwe zee! Het geeft ons Malediven vibes. Na de lunch gaan we lekker zwemmen, Mason heeft al onderweg geslapen en is nog niet moe. Er ligt veel koraal en het water is lekker warm! 5 dagen niks doen!

ABA25573-DDD2-4790-8C41-57CA17BBAC4F

de volgende dag kopen we bij het winkeltje een snorkel en een schepje met emmertje. Mason heeft moeite met het zand, en dit leidt af. Ik maak meteen gebruik van de snorkel. Het is zo bizar mooi en dichtbij. Op zo’n twee meter van de kust vind je zoveel koraal en vissen echt amazing. Zo jammer dat we geen onderwatercamera oid hebben. Dit smaakt naar meer. S’avonds besluiten we naar een restaurantje verderop het eiland te gaan, dit moet met de watertaxi. Eenmaal klaar met eten, wordt het ontzettend slecht weer, hagel, forse regen en een stevige wind. No way dat we op een klein bootje (5min) terug varen. De jongeman die ons bracht en komt ophalen wacht maar liefst 1,5 uur tot het droog is. Echt super lief. Blij toe dat het droog werd, anders bleven we op dat stuk overnachten.

op dag 3 willen we gaan snorkelen maar helaas, de hele ochtend is het slecht weer. Mason speelt en we doen verder niet veel. Smiddags gaan we naar het andere eiland, waar we vroeg dineren. Zo zijn we voor het donker terug.

het is Koens verjaardag, lees mijn vorige blog wat we hebben gedaan. Korte verhaal is een snorkeltour waar we reuze schildpadden en haaien hebben gezien. Super gaaf!

IMG_5803

De laatste volledige dag breekt aan. We gaan de hele dag lekker zwemmen. Het personeel bij het resort is super aardig. Mason is zijn verlegenheid ook kwijt en draakt heerlijk rond. Tijd om te gaan, zodat hij zich weer gedraagt ;). Het heeft een grote vriend die 5 dagen zijn best heeft gedaan om een high five te krijgen. Die heeft hij dubbel en dwars verdient. Wij denken dat het komt door de bananen die hij Mason gaf bij het ontbijt. We gAn op tijd naar bed, want moeten om 8 uur al de boot hebben.

vroeg opstaan geeft wel een mooie zonsopkomst! Mooie cadeautjes zijn dat. Eenmaal op het vliegveld is het flink balen! Vlucht is blijkbaar vertraagd en we hadden daarvan geen communicatie ontvangen. Helaas konden we nergens onze bagage kwijt en met een kind 7 uur rondhangen op een klein vliegveld ( a la maastricht) is niet te doen. We besluiten naar het hotel te gaan waar we op de heenweg waren. Daar konden we onze bagage kwijt en waren we precies op tijd voor de lunch. Ze hadden daar ook een speelhal met een speelhoek voor kleine kindjes. Mason kon de hele tijd spelen en wij gingen schaken op onze telefoon haha.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl