Melaka

1 juni 2024 - Melaka, Maleisië

Melaka voorheen bekend als Melacca. Een historische stad met ook Nederlandse invloeden. Na de metro, bus, immigratie, nog een bus, Grab en de laatste bus komen we rond half 7 aan in ons hotel. Het hotel zit naast een mall, dus we kunnen snel een diner scoren. Het was ook nog eens super leuk qua smaak. Snel even douchen en uitpakken en naar bed.

in totaal zitten we 2 volle dagen, 3 nachten in Melaka. Iets te lang als je het ons vraagt. Het is een erg kleine stad, iig het historisch centrum, waar we in de ochtend heen gaan. Je vindt hier oa het stadhuis en een molen.

IMG_6049

De stadskern is omringd door een gracht en je ziet er nog overblijfselen van de oude stadsmuur. Het is alleen echt mega warm, de hitte blijft te goed in de stad hangen. Het is ook mega druk, omdat het een nationale feestdag is as maandag, dus iedereen gaat een lang weekend erop uit. Na het rondstruinen zoeken we de airco’s op en belanden we bij een leuk lunchplekje.

IMG_6080

Een heerlijke smoothiebowl voor mij. Ideaal met dat weer. Erna snel naar het hotel, zodat Mason kan slapen en ook wij even kunnen rusten. Savonds duiken we weer het centrum in, eten we daar wat en looen we over de nightmarket. Deze is echt mega groot. Als toetje nog wen mangosapje voor een euro!

op de tweede dag starten Koen en Mason in het zwembad. Ik krijg nog even  een uurtje rust. Zwemmen was sowieso niet zo handig aangezien ik de enige in badpak zou zijn. Als ze terug zijn gaan we met zijn allen ontbijten. Erna gaan we naar de restanten van de oude st pauls kerk.

Het is echt nog prachtig in stand. Na Mason zijn dutje willen we naar de Moskee aan het water. Het schijt prachtig te zijn. Het verkeer is alleen een ramp en we doen er een dik half uur over. Helaas is de Moskee voor bezoek besloten. Wat verderop kan je wel de Moskee op afstand bewonderen.

IMG_6112

Het is op een eigen terrein en je moet betalen om erop te komen. Op zich niet erg, behalve dat het echt een vuilnisbelt is. Deze omgeving is sowieso erg achteruit gegaan vermoed ik. Je ziet ontzettend veel leegstand, van wat ik verwacht een voorheen bruisend gebied. Vermoedelijk dat Covid de oorzaak is.

morgen gaan we naar het ontbijt met de bus naar Kuala Lumpur waar we nog twee volle dagen hebben voor we savonds gaan vliegen. De tijd is voorbij gevlogen. Ik zou het liefste nog wat langer in Azie blijven, maar dan wel wat langer op een plek.

1. Anne-Marie Luiten:
    1 juni 2024
    Mooie reis maken jullie🤩
  2. Lon:
    2 juni 2024
    Poeh, wat een lange reis geweest om er te komen, maar wat goed dat Mason zo lekker meegaat. Als je er eenmaal bent, is het weer genieten! Hij kijkt vast zijn oogjes uit! Heel veel plezier nog samen!